Yalova'da "Avrupa Kobi Haftası" Paneli

14.10.2011 01:03

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ,

"Ülkemizdeki ihracatın yüzde 60'ını KOBİ'ler gerçekleştiriyor" dedi.

Akdağ, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile KOSGEB tarafından Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Avrupa KOBİ Haftası" panelinde yaptığı konuşmada, KOBİ'lerin ülke ekonomisi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

AB ülkelerinde 23 milyon işletme olduğunu, buralarda 75 milyon kişinin istihdam edildiğini belirterek, "Ülkemizdeki ihracatın yüzde 60'ını KOBİ'ler gerçekleştiriyor. Her iki tarafta da KOBİ'ler ülke ekonomilerinin bel kemiğidir. KOSGEB olarak, bir dönem sadece imalat sektöründeki işletmelere destek veriyorduk. Kanunda yapılan değişiklikle hizmet ve ticaret sektörlerini de kapsayacak şekilde destek veriyoruz" diye konuştu.

Yalova TSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel de Yalova'da belli başlı sektörlere yatırım yapılabileceğini belirtti. Gürel, şunları kaydetti:

"Tembelliği üzerimizden atıp ve birliktelik kurarak işletmelerimizi geliştirmeliyiz. Yalova'dan petrol çıkmasını artık kimse beklemesin. Bizim elimizde var olan değerler belli. Bir Termalimiz var, sağlık turizmi ve kaplıca turizmi için yatırım yapılabilir. Ayrıca ilimizde gemi üretimi ve yan sanayi, karbon üretimi, çiçekçilik var. Doğal kaynaklarımıza göre yatırım yapsak, ciddi paralar kazanacağımız bir gerçek. Elimizdeki değerlere göre yatırım yaparsak, başarılı olacağız."